Sundhed & Vægttab

højskole med fokus på forandring og vægttab

Traditionen tro indbyder vi igen til vores populære 14-dages sommerkursus med fokus på livsstilsændring, varigt vægttab og øget trivsel.

På dette kursus tilbyder vi dig masser af inspiration til sunde og varige livsstilsændringer.

Vi arbejder med både de fysiske, mentale og sociale aspekter af en forandringsproces. 

Fysiske aktiviteter

På det fysiske plan får du bl.a. mulighed for at afprøve en række forskellige og inspirerende motionsformer, ligesom du bliver præsenteret for teorier omkring betydningen af dine kost- og motionsvalg. Vi udnytter desuden de mange muligheder for aktiviteter i de omkringliggende skove og ved vores badevenlige sø. Vores kompetente køkken sørger for en varieret, sund og velsmagende kost med masser af groft og grønt.

De mentale aspekter

I undervisningen tager vi også fat på de mentale aspekter af livsstilsændringer. Vi interesserer os bl.a. for sammenhængen mellem vægtproblematikker og vores almene trivsel, og arbejder bl.a. med teorier vedrørende sundhed, trivsel og vaner. Endelig er et sommerkursus på Skærgården en fantastisk mulighed for at give dit sociale liv en saltvandsindsprøjtning. Gennem aktiviteter som morgensang, bålhygge, foredrag og udflugter vil du møde andre, der – ligesom du – er optaget af sundhed og livsstilsændring.

udflugt og aktiviteter

I den første uge tager vi på en dagstur i det jyske med både kulturelle og naturskønne oplevelser. Turen tilrettelægges, så der så vidt muligt tages hensyn til den enkeltes fysiske formåen.


I weekenden mellem de to uger er der om lørdagen
mulighed for at opleve Herning og omegn på egen
hånd. Søndag vil der være en bustur til Vesterhavet med mulighed for fysisk udfoldelse undervejs.


I hverdagene er der hver aften mulighed for hyggeligt samvær med f.eks. bål, sang, boldspil, foredrag eller andre tilbud. Det sidste nye er, at vi kan sejle SUP på søen (Stand Up Paddle).

Skærgårdens omgivelser

Højskolen har en særdeles naturskøn beliggenhed, som appellerer til en aktiv livsstil. Skoven ligger lige ved døren, og vores badevenlige sø indbyder til aktiviteter som kanosejlads og svømning. Så tag både vandresko, gummistøvler og badetøj med.

 

Herning ligger blot 7 kilometer fra højskolen, og har man lyst til at opleve kultur- og handelslivet, er der også mulighed for det.

Underviserne

På kurset møder du primært højskolens faste stab af undervisere med stor erfaring fra det daglige arbejde på Skærgårdens livsstils- og trivselslinjer.

 

Sideløbende med kurset ”Sundhed og Livsstil” afholder vi også ugekurset ”Sundhed og Trivsel”. Der vil være enkelte timer med fælles undervisning og samvær på tværs af de to kurser.

det praktiske

Sundhed og vægttab strækker sig over to uger og afholdes i uge 30 & 31

Der er ankomst og indkvartering søndag mellem kl. 15 og 16.30. Programmet begynder med velkomst kl. 17 og aftensmad kl. 18.

Kurset slutter lørdag formiddag, hvor værelset skal være forladt inden kl. 10.

Der er adgang til trådløst internet samt vaskemaskine og tørretumbler.

priser

Prisen for kurset er 8.900 kr. pr. person på enkeltværelse med eget bad og toilet. 

Der er fuld forplejning under hele kurset og udflugter og materialer er inkluderet i prisen.

Håndklæder og sengelinned kan lejes for 100 kr.

afbestillingsforsikring

Din egen forsikring inkluderer muligvis en afbestillingsforsikring. Ring derfor gerne til dit eget forsikringsselskab og forhør dig, om du allerede har en afbestillingsforsikring, der indbefatter højskoleophold.

 

Det er også muligt via bl.a. Europæiske Rejseforsikring og Gauda at tegne en afbestillingsforsikring til et højskolekursus. Forsikringen dækker, hvis man ikke kan komme afsted på højskolekurset. Det er en betingelse, at forsikringen er tegnet FØR, man tilmelder sig højskoleopholdet.

Kom med til sommer

fokus på forandring

SUNDHED OG Vægttab
UGE 30 & 31 2024

Inspiration og motivation til at arbejde
med livsstil og sundhed.

TILMELD