Højskolen Skærgården

Velkommen på skærgården

Skærgården er stedet, hvor du har mulighed for at strække dit indre menneske ud i fuld størrelse.

Udtrykket er desværre ikke mit eget. Det er Hans Edvard Nørregård-Nielsen, der har sagt det om herregården Nr. Vosborg i Vestjylland. Men det passer så godt til vores højskole, at jeg er nødt til og med stor respekt at gøre brug af lånte fjer. For vores indre menneske har ikke altid lige gode vilkår i en verden og en hverdag, hvor det går stærkt, hvor vi skal præstere som forælder, som medarbejder, som ven, som kæreste eller ægtefælle, og hvor vi nogle gange glemmer os selv som mennesker. Glemmer at mærke efter. Glemmer at være nærværende.

Skærgården er en højskole, hvor du har mulighed for at ”komme til dig selv” igen og få skabt mere sammenhæng mellem dit indre menneske og den ydre verden. De fleste kommer her, enten fordi de står overfor en forandringsproces, lige er kommet igennem en eller måske er midt i den. Mange kommer for at tabe sig, nogle for at (gen)finde sig selv, og andre igen for at finde ud af, hvilken retning livet skal tage. Men fælles for alle er ønsket om forandring og bedre trivsel.

På Skærgården har vi fokus på sundhed og trivsel. Vi ønsker naturligvis, at du må trives og leve sundt på vores dejlige højskole, mens du er her. Men ikke blot det: I undervisningen og det øvrige højskoleliv får du også viden om og erfaringer med, hvordan du aktivt skaber både sundhed og trivsel i dit eget og andres liv, så du er godt klædt på til livet efter Skærgården. For os handler det bl.a. om en bæredygtig udvikling på både det fysiske, det psykiske og det sociale plan. Skærgården er således højskole for voksne mennesker, der er nysgerrige efter, hvad det vil sige at være menneske, og som ønsker at reflektere over livet og på den måde måske finde nye veje.

Men forandringsprocessen begynder først, når den kommer af et ægte ønske om udvikling. Derfor står vi også gerne til rådighed for en samtale, inden du beslutter dig for et højskoleophold hos os.

Velkommen på Skærgården.

Vibeke Lundbo, forstander