Trivselslinjen

For folk i forandring

Trivselslinjen på Skærgården henvender sig til dig, som står i en overgangsfase i livet og har brug for tid og rum til personlig udvikling, læring og vækst.

Måske er du netop blevet arbejdsløs eller leder efter det rette studie/arbejde; måske er du efterlønner eller pensionist; måske er du blevet enlig eller skilt; måske er ungerne fløjet fra reden eller måske er du selv ved at flytte hjemmefra – eller måske har du bare brug for tid til at overveje, hvad der er vigtigt i dit liv, og hvilken retning det skal tage? I så fald er Trivselslinjen måske noget for dig.

På Trivselslinjen arbejder vi med bæredygtig personlig udvikling og vækst, og vi bestræber os på at møde dig der, hvor du er. Vi interesserer os for, hvordan vi kan skabe sundhed og trivsel for os selv, for vores nærmeste og for den verden, vi er en del af.

I Skærgårdens brochure kan du læse mere om vores linjer

725A8642

TRIVSELSLINJEn

Fælles for de fleste af vores elever er, at de står i en livsovergang, hvor der er brug for tid og rum til refleksion og ny læring. Vi kombinerer derfor det faglige og det sociale med fred og fordybelse i en fantastisk natur. Du vil indgå i et fællesskab med andre, der har de samme udfordringer som dig, og du vil opleve hvordan den fælles dialog og erfaringsudveksling er med til at skabe grobund for positive forandringer. Alle fag på Skærgården bidrager til at give dig positiv energi og kræfter til at træde nye stier på vejen mod netop det liv, der er rigtigt for dig.

Undervisningen på trivselslinjen

Du sammensætter selv dit skema ud fra en række forskellige valgfag, så det passer lige præcis til dig. På dit (første) seks ugers modul vil der være nogle obligatoriske fag, som vi ved er vigtige at starte med: Trivsel 1, der giver et fælles sprog med vigtige nuancer i vores opfattelse af trivsel, livsglæde, mening, sundhed og relationer til andre mennesker, samt Mental Sundhed, hvor vi træner de mentale muskler og arbejder med fx overbevisninger, værdier og styrker, og ser på hvad der skal til for at folde os selv og livet ud.

Derudover kan du vælge frit mellem en række fag, så du kan tone dit ophold efter dine egne ønsker og behov. Du kan vælge fag, der tager hensyn til fx stress eller anden belastningsreaktion – yoga, mindfulness, kreative processer – og der er indlagt tid til refleksion og eftertanke, men du kan selvfølgelig også vælge mere aktive fag, der fokuserer på øget vitalitet og sundhed.

naturskønne omgivelser

Vi ligger midt i den skønneste natur, omringet af skov og plantage og lige ud til en dejlig badesø, og vi har direkte adgang til store arealer skov og naturområder og dermed masser af muligheder for friluftsaktiviteter som f.eks. gang, løb, stavgang, kanosejlads, SUP-boards, badning, cykling osv.


Naturen har enormt stor indflydelse på både krop og sind, og vi bruger naturen aktivt til bevægelse, yoga, fordybelse og kreativitet. Du vil opleve, hvordan blodtrykket og pulsen falder, samtidig med at sindet falder til ro.

VARIGHED

Vi anbefaler, at dit ophold på Skærgårdens Trivselslinje er af minimum 12 ugers varighed, men der er også mulighed for at vælge et 6-ugers-forløb. Det sker ofte, at vore elever vælger at forlænge deres ophold ud over den først aftalte periode. Men beslut dig hurtigt – vi har ofte kun få eller ingen ledige pladser.

Trivsellinjen Natur

Vejen til det gode liv
starter her