Hvorfor vælge
Skærgården?

På Skærgården får du eneværelse med eget bad og toilet. Det er en stor fordel, når du kommer for at arbejde med dig selv og din personlige udvikling. Her kan du både mærke fællesskabets kraft, når du skal eksperimentere med nye tanker og ideer om livet. Og samtidig kan du nyde at være alene og lade indtryk og inspiration bundfælde sig.

Vores elever er voksne mennesker jævnt fordelt aldersmæssigt mellem 18 og 80 år, der kommer fra alle egne af Danmark, fra mange forskellige baggrunde og med forskellige historier i bagagen. Du bliver klogere på livet, når du lytter til og spejler dig i de andres historier.

 

Vi ligger midt i den skønneste natur, omringet af skov og plantage og lige ud til en dejlig badesø. Naturen har enormt stor indflydelse på både krop og sind, og vi bruger naturen aktivt til bevægelse, yoga, fordybelse og kreativitet. Du vil opleve, hvordan blodtrykket og pulsen falder, samtidig med at sindet falder til ro.

Du bliver undervist af en dygtig lærerstab, som alle har lang erfaring med vægttab, trivsel, kreativitet og forandringsprocesser. Du vil møde engagerede mennesker, som er uddannet indenfor ernæring, bevægelse, naturterapi, coaching, positiv psykologi, Craft Psykologi, kreativitet og meget mere.

Vi serverer sund og lækker mad, som er for alle. Vores fokus er på at servere mad, som giver et godt vægttab, som opbygger muskler og styrker din generelle vitalitet. Det er hverdagsmad med masser af groft og grønt og lækre salater. Vi tilbyder ikke specialkost, men det er vores erfaring, at de fleste spiser med stor fornøjelse og lever godt af vores Skærgårdsmad.

Vi har arbejdet med vægttab siden 1995 og underviser i en bred pallette af tilgange til vægttab og måder at holde den slanke linje. Det betyder, at du under god vejledning kan eksperimentere med at finde ud af, hvad der passer til netop dig – hvad enten du skal tabe dig eller ønsker at opbygge styrke og vitalitet – eller begge dele.

Vi er den højskole, der har længst erfaring i at arbejde med håndtering af stress, belastningsreaktioner, sygdom og forskellige typer livskriser generelt og har hjulpet rigtig mange mennesker med at lære at sætte grænser og kommunikere hensigtsmæssigt. Her er du i gode menneskehænder. Og vores unikke kontaktlærerordning betyder, at du har en ugentlig samtale, hvor du får sparring på din udviklingsproces og kan drøfte dine udfordringer i et fortroligt rum.

Vi har arbejdet med mennesker i forandring siden 1972. Og vores fornemmeste opgave er stadig at skabe et sted, hvor hvert enkelt menneske kan finde sin egen vej i livet. Ikke to liv er ens. Ikke to mennesker er ens. Men på Skærgården er alle fælles om at ville forandringen.

Hvordan ved jeg, om jeg passer ind?

Det er kun for kvinder

NEJ

Her er både mænd og kvinder. På Skærgården er godt en tredjedel af eleverne mænd.

Højskole er for alle

JA

På Skærgården ligner vi alle andre mennesker. De fleste går i tøj, som er rart at bevæge sig i. For mange er det anledningen til at finde det bløde tøj frem, eller tøj, som godt må blive plettet, eller noget helt andet. Fremfor alt betyder det intet, hvordan vi klæder os.

DET ER KUN FOR DE HELT UNGE – ELLER FOR SENIORER

NEJ 

Her er mennesker i alle aldre. Men det allerbedste er at opdage, at alder kun er et tal på et stykke papir. Man kan være i 20’erne og være meget moden. Man kan være i 50’erne og have lyst til at udleve sin indre ungdom. Og man kan være fyldt 80 år og være den perfekte samtalepartner for én på 20. Under alle omstændigheder er et højskoleophold anledningen til at finde sin nysgerrighed frem og gå på opdagelse.

Det er sikkert ikke noget for dig...!?

JO

Det er faktisk noget for de fleste. Men hvis du ikke kender nogen, der har været på højskole, kan det godt være en ret fremmed størrelse. Og hvad betyder ordet ”højskole” egentlig? På Skærgården betyder det, at der er højt til loftet. At her kan du være dig selv, finde dig selv og udvikle dig. Højskole er livsoplysning. Nysgerrighed på livet. På at finde en vej i livet. Eller gå nye veje. Højskolen er et laboratorium for livsudfoldelse og livskunst. For livsmod og livsglæde. Et sted hvor du kan lære nye ”life hacks”. En pause i livet, hvor du har tid til at tænke dig om og mærke dig selv. Hvor du kan begynde at drømme (igen). Højskole er ganske enkelt for alle, der er optaget af at skabe et godt liv for sig selv – og dermed for andre.