Det sunde køkken

sund og velsmagende mad

I højskolens køkken bestræber vi os hele tiden på at lave god hverdagsmad, som er både sund og velsmagende. Vi er hele tiden bevidste om, at maden er en vigtig grundsten i at arbejde med vægttab, styrke samt fysisk og mental sundhed. Vi er eksperimenterende og ser det, som en vigtig opgave, at udfordre smagsløgene, så de vænner sig til den sunde og grove mad. Vi læner os op ad Sundhedsstyrelsens anbefalinger og har derfor løbende fokus på fx at begrænse anvendelsen af mættet fedt og brugen af salt og sukker. Vi har desuden fokus på økologi og på at reducere madspild.

Måltiderne
på højskolen

Vi serverer altid mange forskellige og gode salater hvoraf meget er råkost, og du vil stifte bekendtskab med varianter, som du selv vil kunne bruge senere.

 

Fuldkorn er også en vigtig del af vores kostsammensætning, så brød, pasta og ris er altid baseret på fuldkorn. Vi arbejder desuden både med vegetabilske og animalske proteiner.

 

Hver uge har vi en fiske-dag og en vegetar-dag.

 

Vi har desuden køleskabe stående i vores buffet’er, hvor der altid er frugt, grønt og lidt ekstra mad tilgængeligt.

AdobeStock 199835801

MORGENMAD

Morgenmaden består altid af rugbrød, skyr, A38 og yoghurt med diverse toppings samt frugt, grønt og forskellige slags grød. Dertil kommer lejlighedsvis hjemmebagte boller, chiagrød og æg i forskellige udgaver.

 

Kost

MIDDAGSMAD

Vi spiser varm mad til middag, og vi skilter tydeligt med hvad, du kan spise i større mængder, og hvor der er behov for ekstra opmærksomhed.

AdobeStock 219785312

AFTENSMAD

Aftensmaden varierer med fx måltidssalater samt lune og kolde retter.

AdobeStock 131851767

MELLEMMÅLTIDER

Der er altid adgang til sunde mellemmåltider. Vi anbefaler i øvrigt, at du medbringer en lille madkasse, så du kan tage mellemmåltider med dig – for at undgå spild af éngangsemballage. Alternativt kan du købe en madkasse hos os.

Måltiderne
på højskolen

Vi serverer altid mange forskellige og gode salater, meget er råkost, og du vil stifte bekendtskab med varianter, som du selv vil kunne bruge senere.

 

Fuldkorn er også en vigtig del af vores kostsammensætning, så brød, pasta og ris er altid baseret på fuldkorn. Vi arbejder desuden både med vegetabilske og animalske proteiner.

 

Hver uge har vi en fiske-dag og en vegetar-dag.

 

Vi har desuden køleskabe stående i vores buffet’er, hvor der altid er frugt, grønt og lidt ekstra mad tilgængeligt.

AdobeStock 199835801

MORGENMAD

Morgenmaden består altid af rugbrød, skyr, A38 og yoghurt med diverse toppings samt frugt, grønt og forskellige slags grød. Dertil kommer lejlighedsvis hjemmebagte boller, chiagrød og æg i forskellige udgaver.

 

Kost

MIDDAGSMAD

Vi spiser varm mad til middag, og vi skilter tydeligt, hvad du kan spise i større mængder, og hvor der er behov for ekstra opmærksomhed.

AdobeStock 219785312

AFTENSMAD

Aftensmaden varierer med fx måltidssalater samt lune og kolde retter.

AdobeStock 131851767

MELLEMMÅLTIDER

Der er altid adgang til sunde mellemmåltider. Vi anbefaler i øvrigt, at du medbringer en lille madkasse, så du kan tage mellemmåltider med dig – for at undgå spild af éngangsemballage. Alternativt kan du købe en madkasse hos os.

Kan jeg bestille specialkost?

Desværre ikke, som højskole har vi fokus på at lave mad til det store fællesskab, og derfor tilbyder vi ikke særskilt vegansk, laktose- eller glutenfri mad. Det er naturligvis muligt at have specialprodukter stående i vores køleskabe og tage mad fra ved nogle måltider og gemme til dagen efter. Maden er under alle omstændigheder så varieret, at de fleste vegetarer lever godt hos os, selvom der ikke er et fast alternativ til kød. Men det er naturligvis en individuel vurdering, og du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil være sikker på, at det kan fungere for dig.