Praktisk information

praktiske oplysninger til nye elever

Generel info

HUSDYR

Det er ikke muligt at medbringe dyr på højskolen.

TRÅDLØST NETVÆRK

Der er trådløst netværk i både elevhuse og højskolens øvrige bygninger.

PRAKTISKE OPGAVER

Som elev på Skærgården tager du også del i de praktiske opgaver i hverdagen.
Det betyder, at du med jævne mellemrum har en mindre tjans i køkkenet,
hvor du sammen med en makker hjælper med at sætte maden frem,
klarer opvasken efter måltidet eller måske skrælle en flok gulerødder.

DU SKAL MEDBRINGE...

Der er gode muligheder for at cykle i området, så det er en god ide at medbringe en cykel. Derudover skal du selvfølgelig have praktisk tøj med, sportstøj og sko, gerne regntøj og badetøj (søen er rigtig god at bade i både sommer og vinter!) Der er vaskemaskiner og tørretumbler i elevhusene, så det er nemt at få vasket tøj. Der er dyner og puder på værelserne, så du skal bare medbringe sengelinned og håndklæder.

DAGELEV

Som dagelev bor du hjemme og møder ind til morgensamlingen på højskolen kl. 8.30 alle hverdage.

Herefter er der undervisning hen over dagen, typisk frem til kl. 15.15. Undervisning, ture og det varme middagsmåltid samt formiddags- og eftermiddagsforfriskning er inkluderet i prisen. Prisen svarer til at være elev på deleværelse, og du vil også få adgang til badefaciliteter. Langt de fleste elever på højskolen er fuldtidselever, men vi har også gode erfaringer med dagelever.

FORUDSÆTNINGER

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være elev på Skærgården. Alle voksne er velkomne. Dog skal du være i stand til at tage fuldt vare på dig selv. Det betyder bl.a., at du skal rådføre dig med din læge før tilmelding, hvis du skulle lide af sygdom af betydning for dit ophold. Er du i tvivl om, hvorvidt du er klar til et højskoleophold, er du meget velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.