Priser og betaling

se vores aktuelle priser på ophold

Ophold på enkeltværelse

Et langt ophold (12 uger eller længere): 1.900 kr. pr. uge pr. pers.

6 og 7 ugers kursus: 2.400 kr. pr. uge pr. pers.

Ophold på deleværelse

Da vi også råder over en del store værelser i to etager, har du mulighed for at bo sammen med en værelseskammerat. Priserne er da:

Langt ophold (12 uger eller længere): 1.500 kr. pr. uge pr. pers.

6 ugers kursus: 2.000 kr. pr uge pr. pers.

 

Det er kun muligt at få deleværelsespris, hvis vi finder en du kan dele værelse med.

Alle vores værelser har eget bad og toilet. Priserne omfatter kost, logi, undervisning og materialer til brug i undervisningen samt udflugter. Eneste udgift er til tøjvask og tørretumbling, som begge koster ca. 22 kr. pr. styk. Hvis du ønsker at have dine børn med på højskole, bedes du kontakte os vedr. de aktuelle priser. 

 

Er der ekstra udgifter i forbindelse med et højskoleophold?

 

Som udgangspunkt er alt betalt, når du er på Skærgården.

 

Dog vil der også være betaling ved samkørsel:

Hvis du fx vælger Vandmotion i Herning Svømmehal eller træningsmuligheden i DGI-huset, har du mulighed for at cykle til Herning (ca. 7 km). Hvis du vælger selv at køre i bil eller køre med andre, er det for egen regning, og der betales der benzinpenge internt i bilen. Ved fagene Kulturvandring samt Kunst & Kultur er der også kørsel i egne biler, hvor du betaler benzinpenge til dem, der lægger bil til.

I de kreative fag er der altid materialer inkluderet til de opgaver, som stilles i undervisningen. Hvis du de ønsker at lave flere arbejder, kan du købe ekstra materialer (fx læder eller lærreder) af lærerne på værkstedet.

Betaling

Betalingen følger vores modulopbygning: Året består af i alt syv moduler à seks eller syv ugers varighed. Du tilmelder dig således ét eller flere moduler ad gangen. Der betales forud for hvert modul – seks uger før modulets start.

Depositum

Når du tilmelder dig ét af vores hold, modtager du i løbet af nogle dage en betalingsopkrævning. Her vil du se, at du skal starte med at betale et depositum på pt. 2.000 kr. Først når du har betalt depositum, er din tilmelding gældende. Depositum dækker endvidere nøgle, vaskekort samt eventuel slutrengøring og andet, der skal betales for efter afrejse. Depositum tilbagebetales to til tre uger efter, at du er rejst fra højskolen, når vi har modtaget nøgle og vaskekort og dit værelse er rengjort. Pengene bliver overført til din konto, så det er vigtigt, at du oplyser dit kontonummer på tilmeldingsskemaet.

Støttemuligheder og tilskud

Der er forskellige muligheder for at søge støtte til at komme på højskole:

www.ffd.dk kan du søge et stipendium, som nedbringer din pris til ca. 900 kr. om ugen. Der er ansøgningsfrist 15. maj og 15. november, og stipendiet kan kun søges til ophold på over 12 uger. For at komme i betragtning skal din årsindtægt være under 250.000 kr.

Højskolen Skærgården har desuden en særlig pulje til nedbringelse af egenbetalingen, som du kan søge, hvis din indtægt er under 200.000 kr. om året. Din ansøgning skal indeholde en kort præsentation af dig selv og hvorfor du gerne vil på højskole, dine kontaktoplysninger og hvilken periode, du søger støtte til (i alt ca. ½ A4 side). Desuden skal du vedhæfte en kopi af din årsopgørelse eller forskudsregistrering.

Ansøgninger behandles løbende og skal sendes til kontoret@hjsk.dk

betalings-
oplysninger

Betaling overføres til vores konto i Vestjysk Bank: Reg. nr. 7604. Kontonr. 1303215. Ved betaling fra udlandet skal følgende oplysninger anvendes: IBAN: DK3276040001303215 SWIFT: VEHODK22 Bankens navn: Vestjysk Bank

afbud

Hvis du fortryder din tilmelding, kan du melde afbud indtil fire uger før holdstart. Her vil du få dit depositum retur, fratrukket 500 kr. i administrationsgebyr. Hvis du melder afbud senere end fire uger før kursusstart, returneres depositum ikke.

Afbud til sommerkursus:

Hvis du melder afbud fire uger før sommerkurset, får du alle dine penge retur.

Hvis du melder afbud senere end fire uger før kurset, tilbagebetales beløbet ikke.

 

Hvis du melder afbud op til kurset på grund af sygdom, henviser vi til din egen forsikring.

afbrydelse eller
forkortelse af ophold

På de lange ophold, dvs. 12 uger eller mere, har du 4 ugers prøvetid. Det er vigtigt at tage sig god tid til at falde til, tænke sig om og mærke efter, inden man tager beslutningen om at afbryde opholdet, og derfor er der fire ugers prøvetid. Det betyder, at hvis du ønsker at afbryde opholdet, skal du kun betale for 4 uger. Ugeprisen vil så være den samme som for et seks (syv) ugers ophold.

 

Det er også muligt at afkorte til seks (syv) uger, hvis du orienterer os senest to uger før modulets afslutning.

 

På seks og syv ugers kurserne er der ingen prøvetid. Her binder du dig for hele forløbet.

Forlængelse af ophold

Det er naturligvis også muligt at forlænge et ophold. Giv os besked, så snart du har på fornemmelsen, at du ønsker at forlænge, så vi kan reservere en plads til dig, mens du overvejer.

afbestillings-

forsikring

Din egen forsikring inkluderer muligvis en afbestillingsforsikring. Ring derfor gerne til dit eget forsikringsselskab og forhør dig, om du allerede har en afbestillingsforsikring, der indbefatter højskoleophold.

Det er også muligt via bl.a. Europæiske Rejseforsikring og Gauda at tegne en afbestillingsforsikring til et højskolekursus. Forsikringen dækker, hvis man ikke kan komme afsted på højskolekurset. Det er en betingelse, at forsikringen er tegnet FØR, man tilmelder sig højskoleopholdet.