Livsstilslinjen

Veje til varigt vægttab

Livsstilslinjen er et højskoletilbud for dig, som ønsker at lære mere om, hvordan man bliver lettere rent fysisk og samtidig får mere overskud psykisk og socialt. På Skærgården fokuserer vi både på kroppen, kosten og den personlige udvikling, og vi har rigtig gode erfaringer med at undervise og støtte mennesker med vægtproblemer i at opnå vægttab og fastholde de positive resultater.

Vi tror, at vi og vores elever oplever succes, fordi vi interesserer os for hele menneskelivet og ikke kun for de overflødige kilo. Målet er ikke nødvendigvis at blive tynd, men at komme til at trives bedre i dagligdagen til glæde for dig selv og for andre. Vi bestræber os på at møde dig, der hvor du er, og hjælpe dig med at finde dine ressourcer og din motivation, samtidig med at vi giver dig ny viden. Og undervejs vil du nyde godt af alt det, som et stærkt højskolefællesskab giver.

Hvad kan du forvente af dit højskoleophold?

Et højskoleophold på Livsstilslinjen vil typisk få dig til at vende hjem med både et vægttab og et større fysisk overskud og bevægelsesfrihed i form af bedre kondition, styrke og smidighed. Desuden vil du formodentligt have udviklet dig på det personlige plan og måske være mere afklaret omkring dine værdier og dine mål med livet.

Og så vil du rejse hjem med en masse viden fra undervisningen og med masser af oplevelser fra det sociale liv på højskolen.

Undervisningen på livsstilslinjen

Du sammensætter selv dit skema ud fra en række forskellige valgfag, så det passer lige præcis til dig. På det første seks ugers modul vil der være nogle obligatoriske fag, som vi ved er vigtige at starte med, nemlig Kost & Sundhed samt Krop & Træning. Derudover er det også obligatorisk at deltage i Trivsel 1, som giver et fælles sprog med vigtige nuancer i vores opfattelse af sundhed, trivsel, livsglæde, mening, relationer til andre mennesker og meget mere.

I Skærgårdens brochure kan du læse mere om vores linjer

Varighed

Et højskoleophold på Skærgårdens Livsstilslinje strækker sig normalt over mindst 12 uger, men du kan også deltage på et 6/7-ugers ophold, hvor du bliver præsenteret for mange af vores grundlæggende tanker.

Det sker ofte, at vore elever vælger at forlænge deres ophold ud over den først aftalte periode. Men beslut dig hurtigt – vi har ofte kun få eller ingen ledige pladser.

Naturskønne omgivelser

Højskolen ligger direkte ud til en smuk badesø, og vi har direkte adgang til store arealer skov og naturområder og dermed masser af muligheder for friluftsaktiviteter, som f.eks. gang, løb, stavgang, kanosejlads, badning, cykling, mountainbike osv. Derudover har vi en lille og en større gymnastiksal samt et træningslokale.

FORUDSÆTNINGER

Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være elev på Skærgården. Alle voksne er velkomne. Dog skal du være i stand til at tage fuldt vare på dig selv. Det betyder bl.a., at du skal rådføre dig med din læge før tilmelding, hvis du skulle lide af sygdom af betydning for dit ophold. Er du i tvivl om, hvorvidt du er klar til et højskoleophold, er du meget velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.

Vejen til det gode liv
starter her