Værd at vide

Her kan du få svar på det meste

Nej, desværre. Det er ikke muligt at have husdyr eller kæledyr med.

Højskole er 24-7. Du bor og lever på højskolen, og i weekenderne er der en lærer, som står for nogle aktiviteter, men du kan også slappe af eller bare hygge dig med de andre på højskolen. Det er naturligvis muligt at tage hjem i weekenden efter behov. Nogle tager slet ikke hjem, mens de er her, og andre tager hjem en gang imellem eller måske fast hver anden weekend. Det er helt op til dig. Vi opfordrer til at være her så meget som muligt, fordi weekenden giver mulighed for både restitution og aktiviteter.

Stort set ikke. Som udgangspunkt er alt betalt. Mad, undervisning, kaffe, rengøringsmidler og toiletpapir. Dog skal du selv betale for tøjvask og tørretumbling. Der er vaskerier i elevhusene, som du kan bruge. Og så kan der være betaling for transport, hvis du vælger fag, hvor der indgår kørsel. Det kan fx være Vandmotion, der foregår i Herning Svømmehal eller DGI-huset, eller Kulturvandring, hvor I tager på ture rundt i området. Her står du selv for transport. Til vandmotion og DGI-huset er det muligt at cykle eller køre selv. Hvis du benytter dig af kørelejlighed med andre, afregner I internt med hinanden og giver et tilskud til benzinen.

Du skal have minimum 21 timers undervisning om ugen, og det vil typisk være en blanding af morgensamling, fællestimer, bevægelse, kreative fag og mere teoretiske fag, der altid tager udgangspunkt i en nysgerrig samtale om de emner, der knytter sig til forandringsprocesser.

Det er meget forskelligt og afhænger altid af både udgangspunktet og mange andre faktorer. Vi oplever ofte vægttab på fx 10 kg i løbet af en 3 måneders periode, nogle mere og andre mindre. Det er altid motiverende at komme godt i gang og så er det vigtigt at finde et niveau og en måde, så man kan fortsætte det gode arbejde derhjemme.

Gennemsnitsalderen på Skærgården er sidst i 40’erne, og det dækker over mennesker i alle aldre. Den yngste kan være 18 og så er der ellers mennesker i 20’erne, i 30’erne, i 40’erne osv. til op i 70’erne. Og for alle gælder det, at det er et aktivt valg at være sammen med så mange forskellige mennesker.

Vi er en almen højskole med fokus på livsoplysning og specialiseret viden indenfor vægttab og trivsel. Og så har vi 50 års erfaring i at arbejde med mennesker, som ønsker at skabe forandring i livet. Vi tager altid udgangspunkt i det enkelte menneskes potentiale og hjælper med at finde den vej og de tilgange, som giver mening for vedkommende.

Trivsel er vores betegnelse og faglige ramme for at give livet et eftersyn og komme omkring alle de faktorer, som betyder noget for vores daglige velbefindende og mentale sundhed. I undervisningen får du et sprog for og øger din bevidsthed omkring, hvad i livet der er vigtigt for netop dig, hvordan du håndterer relationer, hvordan du kan prioritere, sætte grænser, blive tydeligere i din kommunikation og ikke mindst udvikle større accept af og tillid til dig selv og dine beslutninger.

Højskolen er på en måde et laboratorium, hvor du kan få gang i et vægttab og samtidig afprøve forskellige tilgange til at leve sundere. Over tid og gennem livet er der brug for forskellige måder at gå til sundhed på, og vi bestræber os derfor på, at du tager herfra med et solidt repertoire af viden og værktøjer til at fortsætte et sundt og lettere liv med fokus på livsglæde og vitalitet.