Livet på højskolen

TAG HÅND OM DIN EGEN OG ANDRES TRIVSEL I HVERDAGEN

Skærgården er stedet, hvor du har mulighed for at strække dit indre menneske ud i fuld størrelse.

TRIVSEL

Uanset om du kommer på Skærgården for at ændre livsstil, for at blive mere afklaret omkring din fremtid eller for at komme bedst muligt gennem en større eller mindre livskrise, så handler det formodentligt om, at du ønsker at komme til at trives bedre. Og netop trivsel er centralt i hverdagen på Skærgården.

 

Som højskole arbejder vi selvfølgelig på, at du kommer til at trives så godt, som muligt, som elev hos os. Men gennem undervisningen og det øvrige højskoleliv arbejder vi også på at give dig viden, redskaber og færdigheder til, at du på forskellige måder selv kan øge din og andres trivsel. Ikke blot i din tid som højskoleelev, men også når du kommer hjem til dagligdagen.

FORTIDEN, nutiden og fremtiden

For os handler trivsel om flere ting. For det første, at vi har det godt i nuet; at vi er rimeligt afklarede omkring fortiden; og at vi er optimistiske i forhold til fremtiden. Derfor giver det mening at arbejde med at finde en vægt og en fysisk form, som vi har det godt med, ligesom det giver mening at få masser af gode oplevelser med f.eks. idræt, bevægelse, kunst, sang, natur, mad, litteratur – sådan som det sker i en lang række af vores fag og i fritiden. Ligeledes giver det også mening at forholde os til vores egen historie og finde vores personlige styrker, talenter og ressourcer.

Find det, du brænder for

Trivsel handler også om at være engageret i noget, som ligger uden for én selv, hvad enten det er en hobby, et arbejde eller måske et andet menneske, du er optaget af. En del af opholdet handler derfor også om at finde og måske genfinde det, du brænder for – det, som gør, at du engang imellem glemmer dig selv.

Dig og de andre

At være sammen med mennesker, som er positivt stemt over for dig, er selvfølgelig også en vigtig del af det at trives. På Skærgården har du mulighed for at møde mange forskellige typer og personligheder, og der vil helt sikkert være nogle, som du falder i hak med. Vores erfaring viser, at der ofte dannes venskaber for livet i løbet af et ophold. Også i undervisningen beskæftiger vi os med at skabe positive relationer og arbejder bl.a. med, hvordan vi kommunikerer godt og i det hele taget får større forståelse for os selv og andre.

MENING

Hvis vi har svært ved at finde mening med tingene, er det en almindelig erfaring, at vi trives dårligt. Derfor beskæftiger vi os også med at finde små og store ting, som virker meningsfulde for os – de oplevelser, som får os til at føle os, som en del af noget, der er større end os selv. For mange er højskolefællesskabet i sig selv noget meningsfuldt, og mange oplever, at det, at der er andre, som har det lige som én selv, virker meningsfuldt og opløftende.

dine mål og drømme

Mange kommer på Skærgården med en eller flere udfordringer, som de har sat sig for at løse, og en vigtig del af at trives kan være, at man engang i mellem lykkes med noget af det, man drømmer om. Måske vil du fuldføre et bestemt vægttab, en personlig udvikling, en særlig lang vandretur, et kunstværk – eller måske opholdet i sig selv. Vi bestræber os på at støtte dig i dit projekt, så længe det øger din og andres trivsel.