Ung på Skærgården

Her er der plads til at være den du er

Er du ung og trænger du til et pitstop undervejs i din uddannelse?

Er du i tvivl om, hvilken vej du skal gå i uddannelses- og jobverdenen?

Har du brug for en pause til at komme i form både fysisk og mentalt?

Eller trænger du til at restituere ovenpå en periode med øget belastning?

 

Så er et højskoleophold på Skærgården måske noget for dig…..

 

Vi har fokus på livsstil, trivsel og skaberglæde. Det betyder, at du kan sammensætte dit eget skema, hvor du vælger mellem forskellige fag indenfor bevægelse, kost, personlig udvikling, kreativitet og skaberglæde. Et skema varer i seks uger, hvorefter du har mulighed for at vælge nye fag.

 

Vi har fokus på et trygt og rart miljø, hvor du fremfor alt kan være dig selv og arbejde med din egen udvikling.
Vi bor midt i en skøn natur med egen sø og skov.

 

På Skærgården kommer mennesker i alle aldre for at skabe afklaring i livet og arbejde med positive forandringer.

Vi arbejder med alle aspekter af livet

  • Din fysiske form, dvs. sund mad og masser af bevægelse.

 

  • Din mentale sundhed, som fx kan være at skabe ro i tankemylder, få bedre selvværd, træne positiv selv-snak og meget andet.

 

  • Det sociale liv: På Skærgården har du altid mulighed for at have dit eget værelse, så du kan trække dig tilbage, nyde dit eget selskab, få den fornødne hvile og lade batterierne op, så du også har kræfter til at indgå i det dejlige højskolefællesskab. Alle på Skærgården veksler mellem alenetid og fællesskab.

Støttemuligheder

For unge der ikke har færdiggjort en ungdomsuddannelse

Hvis du ikke har færdiggjort en ungdomsuddannelse har vi en særlig støtteordning, som giver dig mulighed for at komme på højskole til reduceret pris. Du kan søge ved at sende din ansøgning til kontoret@hjsk.dk. Ansøgningen skal indeholde en kort beskrivelse af dit hidtidige forløb samt begrundelse for, hvorfor du gerne vil på højskole. Din betaling kan nedbringes til ca. 1.000 kr. om ugen.

For unge på kontanthjælp

Skærgården har desuden en særlig pulje, der kan søges hvis man har en bruttoindkomst under 200.000 kr. om året. Det kan fx være kontanthjælp, integrationsydelse eller laveste folkepension.

Læs mere om støtteordningerne her

Hvem er eleverne på Skærgården

Skærgården er højskole for voksne. Eleverne er aldersmæssigt jævnt fordelt mellem 18 og 80 år. Her er rig mulighed for både at være sig selv og for at møde nye mennesker. Her har du friheden til at finde dig selv sammen med ligesindede, som er på samme ”mission” som dig. Fælles for alle er ønsket om at skabe positive forandringer i livet.

 

Vi kombinerer det faglige og det sociale med fred og fordybelse i en fantastisk natur. Du vil indgå i et fællesskab med andre, der har de samme interesser som dig, og du vil opdage hvordan den fælles dialog og erfaringsudveksling er med til at befrugte dine drømme.

 

Højskolen Skærgården er en oase, hvor du kan genfinde energien og livsglæden. Her finder du sammen med ligesindede ro og rum til både at udvikle dig og opdage nye udfoldelsesmuligheder i dit liv generelt.

Undervisningen

Du sammensætter selv dit skema, og hvert skemamodul er 6 uger, så du har mulighed for at vælge nye fag efter hvert modul. I den første skemaperiode har du ”Find din indre skaberglæde” som dit linjefag (én formiddag). Derudover er der obligatoriske fag (morgensamling, Liv & Læring samt Trivsel 1) – og den sidste del af skemaet sammensætter du selv med valgfag, som Kreativitet (som også kan være musik og tekster, digte og sange og meget andet), Madværksted, Drama, Fortælling, Maling, Tegning, Keramik, Stjernestunder (dog er alle fag ikke altid i skemaet). Hertil kan du supplere med fx Naturfordybelse, bevægelsesfag eller yderligere trivselsfag.

Naturskønne omgivelser

Højskolen ligger direkte ud til en smuk badesø, og vi har direkte adgang til store arealer skov og naturområder. Naturen er vigtig for os. Den beroliger nervesystemet og åbner for stimuli i fascinationscentret. Spændingstilstande bliver dæmpet, pulsen falder og naturen inviterer os til at lade tankerne vandre frit, så vi kan lære at dagdrømme igen. Det er når hjernen er i sit mest afslappede modus, at vi tænker mest kreativt.

 

Se flere billeder i vores galleri 

I Skærgårdens brochure kan du læse mere om vores linjer