KONCERTFOREDRAG

KONCERTFOREDRAG

Onsdag d. 12. april 2023

Reverend Mike, med det borgerlige navn Mikael Olesen, holder koncertforedrag om bluesmusikken med særligt fokus på gospelblues. Gospelblues opstod i starten af 1900-tallet og er en kombination af kirkens musik og datidens bluesmusik. Kirken, som mente den havde “patent” på Guds musik, fordømte musikken udenfor – særligt blues – som noget, der tilhørte djævelen. Nogle musikere fra begge lejre valgte alligevel, at kombinere de to stilarter i det, som blev til gospelblues. Af disse musikere blev mange omrejsende ”Reverends,” som levede af at forkynde både evangeliet og blues, deraf Mikaels “titel”.

Et koncertforedrag med Reverend Mike indeholder gedigen guitar blues, old time gospel og gospelblues – blandet med anekdoter og gode smil. Reverend Mike medbringer sin 90 år gamle akustiske guitar med den helt rigtige blueslyd, en hjemmelavet Didley bow – et én strenget instrument til slide, en elektrisk guitar med en fed lyd, mundhape, kalimba – et afrikansk instrument og en resonator guitar – en metalguitar til slide.

Aftenen begynder med spisning kl. 18 og derefter koncert kl 19. Efterfølgende vil der være kaffe og kage.

Pris: 150 kr. inkl. aftensmad og kaffe ( 125 kr. for medlemmer af skolekredsen)

Tilmelding: på mail til kontoret@hjsk.dk eller på tlf. 9712 4390 Betaling: på mobilepay 63927 eller til reg. nr.: 7604, konto nr. 1303215 (Vestjysk Bank). Husk at skrive Højskoleaften på betalingen.