Energi & Livsglæde

I Skærgårdens smukke rammer. I et meningsfyldt fællesskab

drømmer du om et højskoleophold med fokus på sundhed, vægttab og trivsel?

Livsstilslinjen

Et højskoletilbud for dig, som ønsker at lære mere om, hvordan man bliver lettere rent fysisk og samtidig får mere overskud psykisk og socialt.

Trivselslinjen

Trivselslinjen på Skærgården henvender sig til dig, som står i en overgangsfase i livet og har brug for tid og rum til personlig udvikling, læring og vækst.

Højskoleaftener

I løbet af året afholder vi en række åbne arrangementer,
hvor alle er velkomne.

SOMMERKURSER​

I løbet af sommeren har vi familie-ugekurser og korte kurser i livsstil og trivsel

"Skærgården har været en "rede", hvor jeg har kunnet arbejde med den svære livsovergang: "Fra et aktivt, udfordrende arbejdsliv til en aktiv seniortilværelse". Her har jeg identificeret mine ønsker, behov og værdier, som grundlag for at skabe mit nye liv."
ANNE MARIE BYRJALSEN
elev på Trivselslinjen

På Højskolen Skærgården hjælper vi dig videre i livet.

 

Måske vil du gerne være lettere om livet eller gøre livet lidt lettere?

 

Vi tager hånd om det hele menneske og forsøger at skabe de bedst mulige rammer for sundhed og trivsel, sådan at du igen kan omfavne tilværelsen.

Bål

Seneste nyheder

Højskolens 50 års jubilæum
30/11/2022
Tusind tak til alle jer, der var med til at fejre højskolens 50 års jubilæum.
Erfaring fra et højskoleophold
30/11/2022
Maj-Britt Kristensen fortæller om sin vægttabsrejse på Skærgården
Weekendaktiviteter på Skærgården
30/11/2022
Vi nyder når vejret indbyder til aktiviteter ved vores skønne sø. Her hygger vi fx. med at lave vindspil, tage fodbad, dyrke yoga og meget andet godt.

Vejen til det gode liv
starter her

Hjsk

Skærgården er stedet, hvor du har mulighed for at strække dit indre menneske ud i fuld størrelse.

Udtrykket er desværre ikke mit eget. Det er Hans Edvard Nørregård-Nielsen, der har sagt det om herregården Nr. Vosborg i Vestjylland. Men det passer så godt til vores højskole, at jeg er nødt til og med stor respekt at gøre brug af lånte fjer. For vores indre menneske har ikke altid lige gode vilkår i en verden og en hverdag, hvor det går stærkt, hvor vi skal præstere som forælder, som medarbejder, som ven, som kæreste eller ægtefælle, og hvor vi nogle gange glemmer os selv som mennesker. Glemmer at mærke efter. Glemmer at være nærværende.

 

Skærgården er en højskole, hvor du har mulighed for at komme til dig selv igen og få skabt mere sammenhæng mellem dit indre menneske og den ydre verden. De fleste kommer her, enten fordi de står overfor en forandringsproces, lige er kommet igennem en eller måske er midt i den. Mange kommer for at tabe sig, nogle for at (gen)finde sig selv, og andre igen for at finde ud af, hvilken retning livet skal tage. Men fælles for alle er ønsket om forandring og bedre trivsel.