Hjertelig velkommen
til Skærgården

Højskole for voksne. Energi og livsglæde i et meningsfyldt fællesskab

Drømmer du om et højskoleophold med fokus på sundhed, vægttab og trivsel?

Livsstil
1234

LIVSSTIL er for dig, som både ønsker et vægttab og er interesseret i at lære at holde vægten og få mere overskud psykisk og socialt.

Trivsel

TRIVSEL henvender sig til dig, som står i en overgangsfase i livet og har brug for tid og rum til personlig udvikling, læring og vækst.

 

Skaberglæde

SKABERGLÆDE henvender sig til dig, som ønsker et sundt og meningsfuldt liv, hvor du bruger hænderne aktivt og kreativt til at skabe livsglæde og positive forandringer i livet.

SOMMERKURSER​

I løbet af sommeren har vi familie-ugekurser og korte kurser i livsstil og trivsel

 

 

I Skærgårdens brochurer kan du læse mere om vores linjer

"De 12 uger jeg var på Skærgården gav mig rigtig rigtig meget, ikke liiige mens jeg var på højskolen, for jeg var overvejende vred og strittede derfor IMOD. Men det indhentede mig lidt efter lidt og hver gang jeg opdagede noget gav mening, var der ingen tvivl om, at det var sat i gang på Skærgården"
SUSIE LENA FLODIN
elev på Trivselslinjen
"Jeg kom for at teste, om min længe nærede lyst til at skrive poesi og prosa var reel eller bare en luftig drøm, og selvom faget ikke er direkte på skemaet, kan linjen ”Skaberglæde” og skolens generelle rummelighed sagtens ­omfavne den slags personlige ­eksperimenter. Og med det energi-boost, som ­opholdet på Skærgården har givet mig, er der nu i den grad kommet gang i skriveriet"
PALLE JØRLY JENSEN
elev på Trivselslinjen
"Jeg vil gerne sende en stor tak til Højskolen Skærgården for at give mig et spark bagi, så jeg fik startet en ­livsstilsændring. På et 13 måneders ophold tabte jeg 21 kg, så jeg nu efter yderligere et år har tabt 64 kg ialt, og har nået min normalvægt. Det jeg lærte på højskolen, har jeg taget med hjem og tilpasset min egen personlighed"
KARSTEN MANDSBERG
elev på Livsstilslinjen
"Opholdet har virkelig givet mig energien og glæden tilbage. Jeg følte ret hurtig, at jeg fandt tilbage til mig selv og begyndte at sprudle. Derudover har jeg undervejs tabt 24 kg. Jeg har fundet ud af, at en livsstilsændring ikke behøver være træls og kedelig"
CAMILLA LYNGSIE MORSING
elev på Livsstilslinjen
"Skærgården har været en "rede", hvor jeg har kunnet arbejde med den svære livsovergang: "Fra et aktivt, udfordrende arbejdsliv til en aktiv seniortilværelse". Her har jeg identificeret mine ønsker, behov og værdier, som grundlag for at skabe mit nye liv."
ANNE MARIE BYRJALSEN
elev på Trivselslinjen
Opholdet på livsstilslinjen har ikke blot givet mig et stort vægttab men også en væsentligt øget mobilitet. Nu spiller jeg f.eks. hockey og andre boldspil på lige fod med de øvrige elever.
HENNING
Elev på Livsstilslinjen
"Jeg tabte mig 51 kilo på mit 10 måneders ophold. Jeg fik det bedre med mig selv, jeg ændrede kropsholdning og blev lige pludselig stolt over at være mig."
JULIA CRAMER
Elev på Livsstilslinjen
Opholdet har virkelig givet mig energien og glæden tilbage. Jeg følte ret hurtig, at jeg fandt tilbage til mig selv og begyndte at sprudle. Derudover har jeg undervejs tabt 24 kg. Jeg har fundet ud af, at en livsstilsændring ikke behøver være træls og kedelig.
CAMILLA LYNGSIE MORSING
Elev på Livsstilslinjen
3 måneders højskoleophold på Skærgården er slut. Det har været en fantastisk og livsforandrende rejse. Jeg har nydt hvert et sekund. Det er uden tvivl det bedste, jeg nogensinde har gjort for mig selv!
BETTINA BORRE BUHL
Elev på Trivselslinjen
Jeg var så heldig at få et af mit livs helt store oplevelser, da jeg fik mulighed for at rykke 3 mdr. ud af min dagligdag og tage på højskole.
MICHAEL JENSEN
Elev på Livsstilslinjen
En fantastisk skole med gode lærere fulle av omsorg og kunnskab. Kan anbefale det på det sterkeste til mennesker, som trenger en pause fra hverdagen og kanskje finne styrken i seg selv igjen.
LISA MARIE PEDERSEN - NORGE
Elev på Livsstilslinjen
Previous slide
Next slide
Hjsk

Skærgården er stedet, hvor du har mulighed for at strække dit indre menneske ud i fuld størrelse.

Udtrykket er desværre ikke mit eget. Det er Hans Edvard Nørregård-Nielsen, der har sagt det om herregården Nr. Vosborg i Vestjylland. Men det passer så godt til vores højskole, at jeg er nødt til og med stor respekt at gøre brug af lånte fjer. For vores indre menneske har ikke altid lige gode vilkår i en verden og en hverdag, hvor det går stærkt, hvor vi skal præstere som forælder, som medarbejder, som ven, som kæreste eller ægtefælle, og hvor vi nogle gange glemmer os selv som mennesker. Glemmer at mærke efter. Glemmer at være nærværende.

 

Skærgården er en højskole, hvor du har mulighed for at komme til dig selv igen og få skabt mere sammenhæng mellem dit indre menneske og den ydre verden. De fleste kommer her, enten fordi de står overfor en forandringsproces, lige er kommet igennem en eller måske er midt i den. Mange kommer for at tabe sig, nogle for at (gen)finde sig selv, og andre igen for at finde ud af, hvilken retning livet skal tage. Men fælles for alle er ønsket om forandring og bedre trivsel.

Vejen til det gode liv
starter her

Vores Værdier

Forskellighed

På Skærgården er der plads til at være dén, man er. Mangfoldigheden er stor, og fællesskabet er baseret på, at alle mennesker er ligeværdige og møder hinanden med tillid, samtidig med at der er plads til forskellighed og respekt for hinandens grænser.

Integritet

Vi oplever, at vi som mennesker livet igennem har brug for at samle og integrere de oplevelser og erfaringer, vi gør os og ”tage livet på os”, ikke mindst når vi skal drømme om og lægge planer for fremtiden. Alle på højskolen skal derfor opleve at have mulighed for at udvikle sig og leve i overensstemmelse med både egne og højskolens værdier.

Nysgerrighed

Vores tilgang til at arbejde med sundhed og trivsel er åben og fordomsfri. Vi bliver alle hele tiden klogere, og derfor forholder vi os undersøgende og kritisk til ny viden, så vi kan navigere i det og balancere mange forskellige hensyn. Vi tager udgangspunkt i elevernes individuelle ressourcer og er nysgerrige på, hvad der virker for den enkelte.

Respekt

Respekt er for os evnen og viljen til at se andre mennesker som unikke og ukrænkelige. Det bygger på forståelse for andre mennesker og deres vilkår, og retter sig både indad i form af selvrespekt og udad i form af respekt for andre menneskers ret til at finde egne svar og løsninger.

Sammenhæng

På Skærgården ønsker vi at give tid til at forstå og fordøje de mange sammenhænge, vi som mennesker indgår og lever i. Vi prioriterer at tænke i helheder – også når det er besværligt. Vi ser det som væsentligt, at den enkelte finder sin egen økologiske balance, fx mellem krop og sind, det sociale og det individuelle, og mellem natur og kultur.

På Højskolen Skærgården hjælper vi dig videre i livet.

Måske vil du gerne være lettere om livet eller gøre livet lidt lettere?

Vi tager hånd om det hele menneske og forsøger at skabe de bedst mulige rammer for sundhed og trivsel, sådan at du igen kan omfavne tilværelsen.